FR
Ford Transit

Nieuwe gevareninformatie biedt bestuurders vooraf een waarschuwing voor mogelijke gevaren

16/01/2020
 • Vaak is het nuttig om te weten wat u precies om de hoek kunt verwachten. Voor bestuurderders kan die kennis zelfs cruciaal zijn. Dankzij de nieuwe Ford geconnecteerde auto technologie van Ford is het nu een realiteit geworden.

  Lokale gevareninformatie (LHI) markeert een belangrijke stap in het dagelijks leven, omdat het bestuurders helpt zich voor te bereiden op mogelijke gevaren op de weg en om deze te vermijden.

  LHI werkt onafhankelijk, zonder enige interactie met de bestuurder, om informatie te genereren en waarschuwingen te geven. Dit systeem wordt al standaard aangeboden en gratis voor het eerste jaar op de nieuwe Ford Puma. De technologie zal niet alleen worden beperkt tot diegenen die in Ford-voertuigen rijden, maar informatie kan ook worden verzonden naar bestuurders van voertuigen van andere fabrikanten om ze te waarschuwen en vice versa.


 • Ford Lokale Risico Informatie
 • Hoe werkt het precies?

  Sensoren bewaken activiteiten zoals noodremmen of mistlichten en tractiecontrole om ongewenste effecten te detecteren zoals weers- of wegomstandigheden. Wanneer veel voertuigen dezelfde waarschuwing genereren, ontvangen degenen in de buurt incidentinformatie. Hierdoor kunnen bestuurders hun snelheid verminderen en passende maatregelen nemen.

 • Aanvullende informatie is afkomstig van een overheidsintantie database om bestuurders verder te helpen met het geven van waarschuwingen zoals bijvoorbeeld een voertuig dat aan de verkeerde kant van de weg rijdt, dieren op de weg of wegwerkzaamheden.


 • Ford Lokale Risico Informatie
 • "Wat Local Hazard Information anders maakt, is het feit dat de auto's onderling verbonden zijn - via het internet. Er is geen afhankelijkheid van andere providers en apps van derden. Dit is belangrijke stap vooruit. De waarschuwingen zijn specifiek, relevant en op maat gemaakt om uw reis te verbeteren," aldus Joe Beyer, Executive Director (Engineering) bij Ford of Europe.


Contacteer ons voor meer info


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws