FR

Ford Pro presenteert nieuwe digitale oplossingen

26/09/2022
 • Ford Pro presenteert revolutionair platform om de uptime, service en productiviteit voor klanten te maximaliseren, aangeboden door het toonaangevende Europese bedrijfsvoertuigenmerk. Geëlektrificeerd Ford Pro-gamma met op kop de volledig nieuwe E-Transit Custom; het bedrijf onthult ook het volledige Transit Custom-gamma en toont de segmentleidende Ranger pick-up. Ford Pro lanceert nog meer initiatieven om de productiviteit van klanten te verhogen, waaronder een digitaal Upfit-systeem - een primeur voor dit segment - en een verbeterde Mobile Servicing-capaciteit.

 • Ford Infotainment systeem
 • Ford Pro presenteert vandaag op IAA Transportation 2022 zijn nieuwste oplossingen voor zakelijke klanten in Europa om de uptime, service en productiviteit te maximaliseren.

  De Ford Pro-oplossingen, die worden voorgesteld op de stand van het bedrijf op het evenement in Hannover (Duitsland), bestaan uit een enkel platform dat voertuigen integreert met software, opladen en geconnecteerde diensten. Zo kunnen zakelijke klanten de kosten drukken en de efficiëntie optimaliseren terwijl ze overstappen op elektrische voertuigen.

 • Het gamma elektrische voertuigen van Ford Pro op het salon wordt aangevoerd door de volledig nieuwe E-Transit Custom1, die zijn wereldpremière beleeft. Ford Pro onthult ook meerdetails over het Transit Custom-gamma van de volgende generatie – inclusief oplaadbare hybrides (PHEV)1 en EcoBlue-dieselversies –1 voor de eerste voertuigleveringen medio 2023.

 • Ford Transit Custom PHEV
 • Andere productiviteitsverhogende initiatieven van het toonaangevende Europese bedrijfsvoertuigenmerk2 zijn het geavanceerde nieuwe Ford Pro Upfit Integration System, dat ontworpen is om slimmere en efficiëntere digitale conversies mogelijk te maken, en een verbeterd Mobile Service-aanbod op belangrijke markten, waaronder Duitsland.

  Ford Pro herbevestigde ook zijn leiderschap in het pick-up segment in Europa, met de unieke performance pick-up Ranger Raptor3 en de hoogwaardige Ranger Wildtrak4 op de stand van het bedrijf.


 • De stijgende kosten zetten onze Europese zakelijke klanten onder enorme druk en de behoefte aan productiviteitsoplossingen was nog nooit zo groot,” aldus Ted Cannis, CEO van Ford Pro. “Het revolutionaire platform van Ford Pro is ontworpen om onze klanten te helpen kosten te besparen en hun activiteiten te stroomlijnen terwijl ze overschakelen op elektrische voertuigen."


 • Volledig nieuwe versie van Europa’s meest verkochte bestelwagen

  Het Ford Pro-voertuigengamma in Hannover wordt aangevoerd door de volledig elektrische E-Transit Custom. Dankzij de nieuwste batterijtechnologie, die een geschat rijbereik van 380 km en een snellaadcapaciteit van 125 kW mogelijk maakt, levert de bestelwagen5 uiterst competitieve prestaties voor een brede waaier aan klantenbehoeften.

  Als onderdeel van het meest complete Transit Custom-gamma ooit kunnen klanten ook opteren voor een volledig nieuwe oplaadbare hybrideversie voor toepassingen waar bijkomende flexibiliteit vereist is; zuiver elektrisch rijden voor werk in de stad en op benzine voor lange ritten op de snelweg. De nieuwe aandrijving is vergelijkbaar met die van de Ford Kuga Plug-in Hybrid.6 – Europa's meest verkochte PHEV in 2021 – en combineert een Atkinsonbenzinemotor van 2,5 liter met een (bruikbare) batterij van 11,8 kWh om een zuiver elektrisch rijbereik tot 57 km (EAER) te bieden1, naast 2,3 kW vermogen voor gereedschap en uitrusting op de werkplaats via ProPower Onboard.

 • Ford Transit bestelwagen
 • Klanten kunnen de Transit Custom ook bestellen met de nieuwste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren met een vermogen van 110 pk, 136 pk, 150 pk of 170 pk.1 De handgeschakelde zesversnellingsbak is verkrijgbaar met een optioneel mechanisch sperdifferentieel om de tractie te verbeteren. Bovendien wordt een uiterst efficiënte achttrapsautomaat geïntroduceerd, die een maximaal sleepvermogen van 2.500 kg7 biedt en voor het eerst op de Transit Custom verkrijgbaar is in combinatie met een nieuwe vierwielaandrijving.

 • De volledig nieuwe Transit Custom werd van nul af aan ontworpen om uitmuntende prestaties te combineren met een hoog laadvermogen. Net als de volledig elektrische E-Transit Custom beschikt hij over tal van nieuwe klantenervaringen om de productiviteit te verhogen, zoals het optionele Mobile Office met innovatief kantelstuur.

  Belangrijkste kenmerken en afgeleiden:
  - Volledig nieuwe voertuigarchitectuur met lagere laadvloerhoogte, totale hoogte van minder dan 2 m en onafhankelijke achterwielophanging
  - Vier versies – L1- of L2-lengtes, met H1- of H2-dakhoogtes
  - Gesloten bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine, combi en met L-vormig schutbord
  - Standaard 5G-modem en 13" SYNC 4-aanraakscherm8
  - Gamma bestaande uit de versies Base, Trend, Limited, Active, Trail en Sport

  De combi-modellen worden voor het eerst aangeboden in de topversies Limited en Trail, met een aanzienlijk verbeterd raffinement en passagierscomfort.

  Alle Transit Custom-modellen van de nieuwste generatie zijn volledig geïntegreerd met het Ford Pro-platform voor software en geconnecteerde diensten, waaronder end-to-end laadoplossingen, beheertools van Ford Pro Telematics9, de FordPass Pro-app10 en het FORDLiive Connected Uptime-systeem.

 • De volledig nieuwe Transit Custom zal door Ford Otosan worden gebouwd in een hypergeavanceerde nieuwe fabriek in Turkije. De leveringen van de Transit Custom met EcoBlue-motor zullen medio 2023 van start gaan. Vanaf later dit jaar zullen bijkomende versies verkrijgbaar zijn.


 • “Onze volledig nieuwe E-Transit Custom zal meer kleine ondernemingen dan ooit helpen om over te schakelen op een zuiver elektrische wagen. En voor ondernemingen die nog niet volledig klaar of in staat zijn om elektrisch te rijden, zullen de volledig nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid en EcoBlue de productiviteit nog verhogen dankzij een volledig nieuwe architectuur en het Ford Pro-ecosysteem van intelligente, geconnecteerde oplossingen," aldus Hans Schep, General Manager van Ford Pro, Europa.


 • Ford Pro Upfit Integration System stroomlijnt digitale conversies


  De helft van alle Transits die in Europa worden verkocht, zijn op een of andere manier omgebouwd. Veel van deze aanpassingen vereisen integratie met het elektrische systeem van het voertuig – inclusief de toevoeging van bedieningselementen en displays – wat voor ombouwers uitdagend en tijdrovend kan zijn.

  Om dit proces te stroomlijnen heeft Ford Pro een Upfit Integration System ontwikkeld, een eerste digitale oplossing die in Europa wordt geïntroduceerd op de volledig nieuwe Transit Custom. Het nieuwe systeem beschikt over een interfacemodule die een naadloze verbinding met het elektrische systeem van de wagen mogelijk maakt en ook toelaat om conversies te controleren via het 13” SYNC 4-aanraakscherm8 in plaats van via achteraf gemonteerde schakelapparatuur. Zo kunnen voertuigen sneller en efficiënter worden omgebouwd en kunnen de betrouwbaarheid en veiligheid worden verbeterd, aangezien ombouwers de cabine niet hoeven aan te passen of de fabrieksbekabeling hoeven af te takken voor de bedieningselementen.

 • Ford Transit achterkant met deuren open
 • Klanten kunnen een logica instellen voor de werking van conversies, zoals voorkomen dat een rolstoelbrug wordt neergelaten tenzij het voertuig stilstaat en geparkeerd of in neutraal staat met de handrem aan. De ombouwprestaties kunnen niet alleen worden weergegeven op het SYNCscherm, maar digitale accessoires kunnen ook aan Ford Pro-softwarepakketten worden gekoppeld voor controle op afstand door fleetmanagers, bijvoorbeeld om de temperatuur in koelwagens met geneesmiddelen of voedsel en drank te meten wanneer een ononderbroken koude keten essentieel is.

 • Voor bijkomende hulp om hun digitale conversies te optimaliseren, kunnen bedrijven en ombouwers verdere technische ondersteuning krijgen van de specialisten van het Digital Solutions-team binnen Ford Pro Special Vehicles.


 • Ford Pro Mobile Service verbetert de uptime

  Ford Pro kondigde vandaag ook de uitbreiding van het Mobile Service-aanbod op belangrijke markten aan, waaronder Duitsland. Met speciaal omgebouwde bestelwagens om de tot bij de magazijnen en opritten van klanten te brengen, voert Mobile Service nu al 70 procent van het geplande onderhoud van een groot Brits wagenpark uit – wat naar verwachting zal stijgen tot 90 procent voor de volledig elektrische E-Transit en E-Transit Custom – om bedrijven de kosten en stilstandtijd van werkplaatsbezoeken te besparen.

 • Ford Transit zijkant
 • De uitbreiding van Ford Pro Mobile Service in Duitsland volgt op een succesvolle test die in 2021 begon met vijf Mobile Service-bestelwagens in geselecteerde steden in het hele land. Ford Pro Mobile Service groeit nu tot 49 bestelwagens en biedt fleetklanten in de grootste steden van Duitsland diensten om hun uptime te verbeteren.

  Tegen eind 2022 zal Ford ProMobile Service in Duitsland 88 Mobile Service-bestelwagens in het hele land in gebruik hebben.


 • In het Verenigd Koninkrijk, waar Mobile Service als eerste werd geïntroduceerd, dekt een vloot van 115 Mobile Service-bedrijfswagens al 90 procent van het land en zal dit jaar naar verwachting meer dan 75.000 onderhouds- en reparatieklussen op locatie uitvoeren.

  Mobile Service is slechts een van de oplossingen van het Ford Pro-ecosysteem om ondernemingen te helpen de productiviteit te verhogen en de gebruikskosten vanbedrijfsvoertuigen te optimaliseren. Het FORDLiive Connected Uptime-systeem van Ford Pro Service helpt klanten om hun wagenpark efficiënter te beheren en maakt gebruik van de

  Volgens ramingen kan FORDLiive de stilstandtijd met maar liefst 60 procent reduceren.11 Het systeem heeft dit jaar al 145.000 dagen extra beschikbaarheid mogelijk gemaakt, goed voor ongeveer 73 miljoen euro voor klanten.# # #

1 Het officieel gehomologeerde rijbereik zal dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd.

2 Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.

3 Ford Ranger Raptor 288 hp 3.0-liter twin-turbo EcoBoost V6 gasoline homologated CO2 emissions 315 g/km and fuel efficiency 13.8l/100km WLTP.

4 Ford Ranger Wildtrak is leverbaar met 170 pk 2,0-liter EcoBlue-diesel, 205 pk 2,0-liter bi-turbo EcoBlue-diesel en 240 pk 3,0-liter V6-diesel. V6-dieselmotoren met een gehomologeerde CO2-uitstoot van 215-262 g/km en een brandstofefficiëntie van 8,2-10,0 l/100 km WLTP.

5 Laadtijd gebaseerd op computertechnische simulaties van de fabrikant. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de batterij zijn volle capaciteit bereikt. capaciteit bereikt. Uw resultaten kunnen variëren op basis van pieklaadtijden en de laadstatus van de batterij.

6 Ford Kuga Plug-In Hybrid gehomologeerde CO2-emissies 21-30 g/km WLTP en gehomologeerde brandstofefficiëntie 0,9-1,3 l/100 km WLTP. De opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

7 Maximale trekkracht varieert op basis van lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagier.

8 Rijd niet terwijl u afgeleid bent of handapparatuur gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

9 Ford Pro Telematics is gratis beschikbaar gedurende één jaar vanaf de aanvangsdatum van de garantie, en daarna op abonnementsbasis, mits akkoord met de voorwaarden van Ford Smart Mobility, mits akkoord met de voorwaarden van Ford Smart Mobility. Naast de gezondheid van het voertuig, inclusief locatie en kaarten, rijgedrag, brandstof-/energieverbruik, mogelijkheden voor meerdere merken en een app voor de bestuurders om te communiceren met wagenparkbeheerders. Wagenparkklanten kunnen contact opnemen met het Ford Pro Software Command Centre op [email protected] voor informatie over deze Ford telematicaproducten. Beschikbaarheid van gegevens afhankelijk van data connectiviteit en toegang tot voertuiggegevens.

10 FordPass Pro App, compatibel met bepaalde smartphone platforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en gegevenstarieven kunnen van toepassing zijn.

11 De FordPass Pro smartphone app, FordPass Connect en gratis connected services zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass voorwaarden voor details). Aangesloten diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het netwerk. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. FordPass Pro smartphone app connectiviteit vereist dat FordPass Connect geactiveerd is in de auto. FordPass Pro app is compatibel met Apple en Android smartphones en is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play store in 20 markten in Europa.

12 Geschatte reductie per jaar gebaseerd op (1) klanten die snel reageren op gezondheidswaarschuwingen van het voertuig in FordPass Pro/Ford Telematics(om oproepen voor pechhulp te helpen voorkomen) en (2) verwachte tijdsbesparing door gebruikmaking van Ford Transit Centers voor onderhoud en reparatie (inclusief Express Services). De werkelijke vermindering kan afhangen van individuele omstandigheden (bijv. rijstijl en voertuiggebruik).


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws