FR
Nieuwe Ford Kuga Graphite Tech Edition

Nieuwe Ford Kuga Graphite Tech Edition

28/04/2023
Ford Kuga Graphite exterieur voorkant

Ford heeft een opvallend en extra rijk uitgeruste versie van de sportieve en ruime Kuga aangekondigd.

De nieuwe Kuga Graphite Tech Edition1 is de eerste uitvoering in de Kuga line-up die voorzien is van de opvallende kleur Grey Matter. Daarnaast is hij standaard voorzien van de populairste geavanceerde rijhulpsystemen2 die het leven achter het stuur makkelijker maken, bijvoorbeeld handenvrij parkeren of Adaptive Cruise Control.

De opvallende nieuwe variant biedt klanten ook de keuze uit het volledige gamma Kuga aandrijflijnen, waaronder de Kuga Plug-In Hybrid1 - de best verkochte PHEV in Europa in 2021 en 20223 - en de Kuga Hybrid, EcoBlue diesel en EcoBoost benzinevarianten.

De Kuga Graphite Tech Edition, die in de Ford-fabriek in Valencia wordt geproduceerd, is vanaf vandaag in heel Europa te bestellen. De leveringen starten in juni.


Er zijn tal van redenen waarom de Kuga zo’n belangrijk en succesvol onderdeel is van ons gamma, het is niet voor niets de best verkopende Plug-in Hybrid in Europa. Bovendien biedt de Kuga een sportief uiterlijk en een ongekende rijervaring”, zegt Jon Williams, general manager Ford Blue Europa. “We hebben de Kuga nu nog aantrekkelijker gemaakt voor SUV-kopers, met de meest opvallende styling tot nu toe en de populaire rijhulpsystemen die standaard aanwezig zijn."


Ford Kuga Graphite exterieur achterkant

Grey Matter: voor slimme kopers

Grijs is in trek bij autokopers in Europa: 27 procent van nieuw verkochte auto’s in 2022 was voorzien van deze kleur.4 Grey Matter is exclusief beschikbaar op de Kuga Graphite Tech Edition en vormt een krachtig contrast met de exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen, uitgevoerd in hoogglans zwart.

De nieuwe variant wordt standaard geleverd met het Styling ST-Line Pack. Deze bestaat uit een grote achterspoiler en roodgelakte remklauwen voor het exterieur en lichtmetalen pedalen en opvulplaten binnenin voor een sportieve uitstraling.

Klanten kunnen ook kiezen voor het Black Package, dat een opvallende zwarte afwerking biedt voor het dak, de glanzende spiegelkappen, de voorbumper en de achterspoiler, evenals 20-inch glanzend zwarte lichtmetalen velgen.


Ford Kuga Graphite interieur voorstoelen

Driver Assistance Pack

In 2022 werd bijna 50 procent van alle nieuwe Kuga’s met het Driver Assistance Pack besteld, tegenover 40 procent in 2021. Het pakket maakt rijden minder inspannend dankzij verscheidene rijhulpsystemen.

Deze rijhulpsystemen zorgen er onder ander voor dat op de snelweg automatisch afstand wordt gehouden tot een voorganger, er waarschuwingen gegeven worden voor voertuigen die zich in de dode hoek bevinden, de maximumsnelheid automatisch aangepast wordt en er automatisch en handenvrij ingeparkeerd kan worden.

Ook standaard is het Technology Pack dat bestuurders in het donker beter zicht op de weg geeft dankzij LED-koplampen die automatisch verblinding voor andere weggebruikers kunnen beperken, en een head-up display in de stijl van een straaljager die bestuurders helpt hun ogen op de weg te houden door informatie, zoals de snelheid van het voertuig en navigatie-instructies, in hun gezichtsveld te plaatsen.


Wilt u meer informatie over de Kuga?


Bekijk de Kuga hier


###


  • [1] Ford Kuga (exc. PHEV) gehomologeerde CO2-emissies 124-170 g/km WLTP, gehomologeerde brandstofefficiëntie 5,4-7,2 l/100 km WLTP.

   Ford Kuga Plug-In Hybrid gehomologeerde CO2-emissies 21-30 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofrendement 0,9-1,3 l/100 km WLTP en zuiver elektrisch rijbereik 57-67 km WLTP.

   De CO2-uitstoot en de brandstofefficiëntie kunnen variëren naar gelang van de voertuigvarianten die door de afzonderlijke markten worden aangeboden.

   De opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [2] Hulpsystemen voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het oordeel en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.
  • [3] Gegevens verstrekt door JATO Dynamics en IHS Markit.
  • [4] Axalta's 2022 Color Popularity Report


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws