FR
Grégoire Munster en Puma ST

Grégoire Munster neemt zijn Puma ST in ontvangst in Lommel

22/03/2024
 • De 25-jarige Grégoire Munster en Louis Louka vormen sinds de start van het seizoen 2024 een van de twee belangrijkste equipes in M-Sport, het team van Malcolm Wilson dat de kleuren van Ford op de proef stelt in het WRC. Hun teamgenoten in het Britse team zijn de Fransen Adrien Fourmaux en Alexandre Coria.

 • Grégoire, praktisch geboren in de rallywereld door de carrière van zijn vader Bernard Munster als coureur en tuner, heeft zich opgewerkt tot het hoogste niveau van de sport, vooral dankzij uitstekende prestaties achter het stuur van de Puma WRC Rally1 Hybrid in Rally Chili 2023 en Rally Central Europe 2023.

 • Grégoire Munster en Puma Rallyl Hybrid
  Grégoire Munster ontmoeting met fans


 • "Het is een enorme uitdaging voor ons. Het is een kans van onschatbare waarde om een van de slechts zes teams ter wereld te zijn die zich officieel hebben geweid aan het hele seizoen 2024. Ons doel is altijd geweest om het hoogste niveau te bereiken, ook al is dat iets sneller dan verwacht na slechts één jaar in het WRC2. We moeten rationeel zijn en de tijd nemen om te leren," vertrouwt Grégoire ons sereen toe.


 • Lommel Proving Ground ontdekken

  De chauffeur van Thimister-Clermont ontving de sleutels van zijn nieuwe bedrijfswagen, een Ford Puma ST, in het hart van het Europese testcentrum van Ford op het Europese vasteland, de Ford Lommel Proving Ground.

  "Deze plek is erg indrukwekkend. Ik wist niet dat Ford zo'n grote site op Belgische bodem had. Ik heb in het verleden wel eens een vergelijkbaar terrein bezocht, maar hier is het drie of vier keer zo groot en gevarieerder. De infrastructuur lijkt meer dan compleet en de testmogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben vooral dol op het beroemde circuit 7..."

 • Grégoire Munster Puma Rally1 Hybrid
  Grégoire Munster Puma Rally1 Hybrid
 • Circuit 7 is een van de parcours die Grégoire kon ontdekken tijdens een korte coachingsessie onder begeleiding van een van de instructeurs van het Driver Training Centre in Lommel.

  "Helaas heb ik niet alles kunnen proeven, maar ook op het gebied van coaching lijken de mogelijkheden eindeloos. Ik vond de Skid Car, die gebruikt kan worden om de grip van de assen van een voertuig te verminderen, samen of apart, echt geweldig. Het is echt een geweldig hulpmiddel om allerlei gripomstandigheden te simuleren. Het is anders dan wat we elders zien. En dankzij de beschikbare ruimte kun je allerlei manoeuvres uitvoeren, waaronder remmen met hoge snelheid. Bovendien voel je de ervaring van de coach, die net zo nauwkeurig is in verschillende talen en die zich heel gemakkelijk aanpast aan het niveau van zijn leerlingen."


 • De sleutels tot de andere Puma

  Het doel van Grégoire's bezoek aan Lommel was het overhandigen van de sleutels van zijn Puma ST roadster, in de kleur Baby Blue en uitgerust met de 7-traps Powershift automatische versnellingsbak. Na een paar dagen in de bestuurdersstoel te hebben gezeten, was het eerste oordeel van Grégoire:

 • "Het interieur is geweldig. De stoelen zijn ergonomisch en dynamisch. Het zit echt heerlijk. Ik hou ook van de kleine sportpedalen, de peddels op het stuur, de sportmodus, het geluid... Deze Puma heeft het perfecte formaat. Met zijn 160 pk is hij perfect om plezier mee te hebben, zonder dat hij beperkend is in het dagelijks gebruik. Het onderstel is ook leuk. De vering is een beetje stug op ruwe wegen, maar biedt zeer goede ondersteuning in de bochten op de mooie wegen in mijn regio."

 • Grégoire Munster Puma Rally1 Hybrid
 • Grégoire en Louis hebben nu deelgenomen aan twee ronden van het kampioenschap, Monte Carlo en Zweden, waarvan de wiskundige resultaten nauwelijks de opgedane ervaring weerspiegelen. In beide gevallen maakten ze minimale, maar zeer kostbare fouten.

  "We weten dat onze missie dit jaar is om ervaring op te doen. Het team is zich daar terdege van bewust en legt ons geen resultaatdoelen op. We zullen het leerproces eind maart in Kenia voortzetten."
Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws